Praktische info

Het Stadsfestival Zwolle is een festival vol muziek, theater, dans en verhalen. Waar het festival vorig jaar plaatsvond op het terrein naast Theater de Spiegel, wordt het dit jaar opgebouwd op het Grote Kerkplein, Academiehuis, de Zwolse stadsgrachten, in en rondom Schouwburg Odeon en Museum de Fundatie en de Blijmarkt.

Openingstijden
Vrijdag 6 september 16:30 - 00:00 uur
Zaterdag 7 september 14:00 - 00:00 uur
Zondag 8 september 11:00 – 20:00 uur

Het festivalterrein is gratis toegankelijk. Op het terrein is het alleen mogelijk om met pin te betalen.

Kaartverkoop
Een aantal voorstellingen tijdens het festival zijn gratis, maar voor een aantal moet je kaarten kopen. Voor bijna al deze voorstellingen kun je al kaarten kopen. Kaarten koop je online, in Café Foyé (Blijmarkt 25, Zwolle), telefonisch 0900-1435 (€0,45 / minuut) of op de dag zelf bij de verschillende (mobiele) kassa's op het festivalterrein. Kaarten kunnen niet worden betaald met de Podiumcadeaukaart. Gekochte kaarten kunnen niet worden geannuleerd. Op de programma pagina staat het gehele programma. Per programma onderdeel staan de prijzen erbij vermeld.

Voorstellingen kun je niet met munten betalen, alleen met kaarten.

Download de app!
Nog makkelijker, sneller en veiliger je kaarten kopen en bewaren? Download dan nu de app van het kaartverkoopsysteem achter het Stadsfestival. Een aantal voorstellingen tijdens het festival zijn gratis, maar voor een aantal moet je kaarten kopen. Als je de app hebt gedownload, zoek je bij zalen op Stadsfestival. Je vindt dan het hele programma in de App en kunt direct bestellen!

Download hier de app voor Apple

Download hier de app voor Android

Eten en drinken
Voor eten en drinken kun je horecamunten kopen op het festivalterrein. Er is een ruim aanbod aan foodtrucks en bars aanwezig op het terrein. Ook kun je de munten gebruiken bij de volgende horecagelegenheden op het terrein: De Beurs, 't Proeflokaal, het Wijnhuis, Bapas, Het Swolsch Friethuys, Bella Napoli, Villa Suikerberg, Het Proeflokaal, Schuttelaar Wijnen, Herman Brood Museum (alleen zondag 8 september), Café Foyé en Public.

Horecamunten kun je niet vooraf online kopen. Niet gebruikte munten kun je tijdens het festival bij de kassa in Schouwburg Odeon retourneren, de munten zijn ook geldig voor volgend jaar. Horecamunten kosten €2,70 per stuk.

Donaties
Wij zijn enorm geholpen met extra donaties, waarmee wij het Stadsfestival voor onze stad mogelijk kunnen maken! Je kunt een donatie doen tijdens het bestellen van een kaartje voor een van de voorstellingen van het festival. Tijdens het bestelproces krijg je vanzelf de optie om een donatie te doen.

Fietsenstalling
Fietsen zijn niet toegestaan op het festivalterrein. Er bevindt zich een fietsenstalling aan de achterzijde van het Stadhuis (Lombardstraat), Bey by Bergman Clinic (Eekwal 1A) en bij YER Zwolle (Nahuysplein 1). Hierin kun je gratis je fiets plaatsen. Gelieve geen fietsen te plaatsen tegen de huizen, winkels en festivalhekken. Wij willen graag de fietsenoverlast voor omwonenden beperken. De fietsenstalling is onbewaakt en op eigen risico.

Betreden op eigen risico
Een bezoek aan het festival is op eigen risico; de organisatie is niet aansprakelijk voor schade, bijvoorbeeld als gevolg van letsel of diefstal.

Alcohol minderjarigen
Wij schenken geen alcohol aan bezoekers onder de 18 jaar. Bij twijfel kan gevraagd worden naar je legitimatie. Geldige legitimatie is een rijbewijs, een paspoort of een identiteitskaart.

Gebruik van foto’s
Tijdens het evenement worden foto- en filmopnames gemaakt. Bezoekers geven door betreding van het festivalterrein toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden.

Fotografie
Als het een huis-, tuin- en keukencamera is, wel. Deel de foto's ook vooral met ons op social media, gebruik de hashtag #stadsfestival2019, vinden we leuk. Professionele apparatuur is niet toegestaan; toestellen met afneembare lenzen worden sowieso niet toegelaten, net als filmcamera's en opname-apparatuur.

Overige huisregels:

 • Op en rondom het festivalterrein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing. De politie zal actief opsporen en aanhouden.
 • Eenieder die zich op het festivalterrein bevindt, kan verzocht worden zich te legitimeren. Dit geldt in elk geval bij twijfel omtrent de leeftijd bij de verkoop van alcoholhoudende drank; deze wordt niet verkocht aan personen onder de 18 jaar.
 • Het verspreiden van flyers of andere zaken op en rond het festival is verboden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
 • Gebruik van de toiletten is verplicht; “wildplassen” is verboden.
 • Hou je te allen tijde aan de aanwijzingen van organisatie, beveiliging en hulpdiensten.
 • Het is niet toegestaan om clubkleding van voetbalclubs en/ of motorclubs te dragen.
 • Deponeer afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.
 • Het festivalterrein is tijdens openingstijden voor iedereen toegankelijk.
 • Drugs, wapens, glaswerk, blik en andere gevaarlijke voorwerpen zijn verboden. De beoordeling of voorwerpen gevaarlijk zijn gebeurd door de organisatie en is leidend.
 • Het meenemen en gebruik van lachgas op het evenemententerrein is niet toegestaan.
 • Agressie of hinderlijk gedrag wordt absoluut niet getolereerd.
 • Racistische, seksistische, beledigende en/of discriminerende uitlatingen, in welke vorm dan ook, worden absoluut niet getolereerd.
 • Gezicht bedekkende kleding is verboden.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor letsel of andere schade als gevolg van bezoek aan het festival.
 • De organisatie kan personen de toegang weigeren.
 • Respecteer je medebezoeker.
 • Het festivalterrein is rolstoeltoegankelijk

Bewonersinformatie
Woon je op of rondom het festivalterrein? Lees hier extra informatie

Heb je een vraag? Stuur een mail naar info@stadsfestival.nl