Oscar Kocken en Lucas de Waard – 1

Kaartverkoop start a.s. maandag 7 augustus om 10:00u. 

Een jongetje draait per ongeluk een verkeerd nummer en in plaats van zijn vriendje krijgt hij een oudere man aan de telefoon. Ze praten meer dan een half uur, over kinderfeestjes, snoep en dierentuinen, en als het jongetje moet ophangen vraagt de man: ‘Bel je me nog eens?’ De jongen spreekt hem nooit meer, maar vraagt zich op zijn 38e nog altijd af wie de man was en waarom hij, op een zaterdagavond, zo blij was om te praten met een wildvreemde.

In hun eerste gezamenlijke voorstelling ‘1’ verkennen Oscar Kocken en Lucas de Waard de vele gezichten van eenzaamheid, en wat precies het verschil is met alleen zijn. Ze spitten in romans, liedjes, de Quest en hun eigen leven. Zwartkomisch verteltheater tussen fictie en documentaire, tussen universeel en persoonlijk, tussen melancholisch en hoopvol.

Schrijver, interviewer en podcastmaker Oscar Kocken maakte in Zwolle eerder te talkshow Showkees en speelde er zijn interviewprogramma ‘Zomaargasten’. Zijn voorstellingen ‘Orde van de Dag’, ‘Jut’ en ‘Het Torentje’ kregen lovende kritieken. Schrijver Lucas de Waard bedacht en speelde de muzikale vertelvoorstelling ‘Stil Leven’, presenteerde ‘De Waard en zijn Gasten’, is werkzaam als scenarist en schreef de romans ‘De Kamers’, ‘Kraaien Tellen’ en ‘Bast’. Het Cultureel Persbureau noemde deze hyperpersoonlijke voorstelling ‘hartverscheurend mooi’ en De Volkskrant zette de voorstelling ‘1’ in hun lijst met theatertips.