Buitenfilm: Les Misérables

Kaartverkoop start a.s. maandag 7 augustus om 10:00u. 

Als onderdeel van het Stadsfestival organiseert Filmtheater Fraterhuis deze zomer een grootse en gratis toegankelijke buitenfilm. Op vrijdag 3 september om 21.00 uur vertoont het Fraterhuis de film ‘Les Misérables’ in het Broerenkwartier. Iedereen is welkom om weer te komen genieten van een actuele topfilm, het jaarlijkse Zwolse filmcadeau in een steeds wisselende bijzondere ambiance. De toegang is gratis en stoeltjes zijn aanwezig, maar kom op tijd in verband met het beperkte aantal plaatsen.

Les Misérables

Zinderend drama over een jonge agent die in een buitenwijk van Parijs in een opstand belandt van jongeren tegen de lokale gezaghebbers. De jonge Stéphane, nog maar net verhuisd naar Parijs, komt terecht bij de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het oosten van de stad. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s de ervaren agenten Chris en Gwada. Het is een vuurdoop van jewelste, met collega’s die er zo hun eigen methodes op nahouden. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer het drietal tijdens een interventie de controle dreigt te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties. De Frans-Malinese cineast Ladj Ly toont een beeld van een explosieve samenleving vol verstoorde verhoudingen. Overrompelend, intens gefilmd en geweldig gespeeld door een ensemblecast grijpt ‘Les Misérables’ de kijker direct naar de keel. In Cannes bekroond met de Juryprijs.


Frankrijk 2019 – 104 min. – scenario & regie Ladj Ly – met Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Steve Tientcheu e.a.

Les-Misérables-Stadsfestival