Fleurs d’amour – Fleurs de mort

Kaartverkoop start a.s. maandag 7 augustus om 10:00u. 

Een fotoproject van Pim Trooster

Tijdens het Stadsfestival presenteert Pim Trooster voor de eerste keer zijn fotoproject FLEURS D’AMOUR – FLEURS DE MORT. Je kunt vanuit een presentatie boek met meer dan 50 composities een op doek geprint werk bestellen.

Pim Trooster (1954) combineert met grote vrijheid allerlei kunstvormen waarmee hij een heel nieuwe eclectische beeldtaal creëert. Geen medium is hem onbekend. In 2020 was in Museum de Fundatie en in Kasteel Het Nijenhuis zijn dubbeltentoonstelling ‘De Renovatie’ – ‘Interventies’ te zien. Naast zijn werk als autonoom kunstenaar was Pim Trooster tussen 1994 en 2019 initiator van tal van kunstinitiatieven, artistiek directeur van Safe, P.ART of your life en KiK. Hij was als gastcurator werkzaam voor o.a. De Stad Als Theater, Kunstcentrum Hengelo, Museum Gouda, Landgoed Anningahof en Into Nature.

Zijn autonome werk varieert van tekeningen, schilderijen, foto’s, video-installaties en ruimtelijke assemblages. Zijn werk is opgenomen in particuliere-, bedrijfs- en museale collecties, waaronder Museum de Fundatie, Brouwers Accountants, Restaurant de Librije en de VPRO. De afgelopen drie jaar heeft hij samen met een vriend de human interest-documentaire ‘Bayer & Baijer’ gemaakt die najaar 2022 in première gaat. Sinds 2021 is Pim Trooster bestuursvoorzitter van de BZK (Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars).