Klassiek en verder: Duo Delta Scuti & DUO-DUO

Kaartverkoop start a.s. maandag 7 augustus om 10:00u. 

DUO-DUO

Ammar Mulhem (ud) en Jawdat Jassem (saz) spelen sinds begin 2018 samen Oosterse Muziek als DUO-DUO. Ze leerden elkaar kennen in Zwolle nadat ze beiden voor de oorlog in Syrië gevlucht zijn. Ammar heeft zowel in Syrië als in Turkije conservatorium gestudeerd en is uddocent. Jawdat is autodidact op de saz en heeft pas in Nederland voor het eerst de kans gekregen om lessen te volgen. Inmiddels studeert hij aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.


Na jaren van stagnatie en wachten kunnen ze hun muzikaliteit eindelijk de vrije loop laten. Naast bewerkingen van Oosterse muziek schrijven ze ook eigen nummers. In Nederland raakten ze geïnspireerd door blues, jazz en pop Ze zijn gretig en enthousiast om de grenzen van hun oeuvre te verleggen. Hun eerste programma zal een reis door de wereld zijn: van klassiek Arabisch tot modern westers en alles daartussenin.


Met de steun van Stichting Toverfluit kregen zij de kans om een cd en video-opnames tot stand te brengen. Hierdoor kan DUO-DUO zich in Nederland en daarbuiten als veelzijdig ensemble profileren.

Duo Delta Scuti

Duo Delta Scuti is een energiek duo en bestaat uit Mateo Viscarra Wilde (piano) en Gemma Smit (cello). Hun ontmoeting op het conservatorium in Zwolle in 2019 was de start van een oprechte vriendschap en een sterke muzikale band.


Mateo (2000, Bolivia) studeert in de bachelor klassiek piano bij Frank van de Laar. Verder volgde hij lessen in Bolivia, Rusland en Den Haag, en nam hij deel aan masterclasses in New York. Gemma (2000, Nederland) studeert in de bachelor klassiek cello bij Karlien Bartels. Daarnaast volgde ze lessen aan het conservatorium van Amsterdam en nam ze deel aan masterclasses van onder andere Coosje Wijzenbeek en Monique Bartels.


Mateo en Gemma vonden elkaar in de gemeenschappelijke liefde voor kamermuziek en de romantiek, en dit legde de basis voor het ontstaan van Duo Delta Scuti. Sindsdien spelen ze graag muziek van verschillende stijlen en geven ze concerten met een divers programma. Tijdens het stadsfestival spelen ze twee werken, beide uit de romantische periode maar zeer verschillend van karakter. De puurheid in het musiceren die ze beiden delen is voelbaar en maakt hun samenspel uniek.


Duur 60 min