Loupe

Kaartverkoop start a.s. maandag 7 augustus om 10:00u. 

Soms valt alles meteen op zijn plek. Voor Loupe was dat bij het schrijven van hun eerste single Leave Me There. Toevallig ook het eerste nummer dat de Amsterdamse band samen maakte. De muziek was al geschreven door Lana (bas), Annemarie (drums) en Jasmine (gitaar), de tekst én een zangeres ontbraken nog. In Julia vonden de voormalig leden van Dakota hun missende schakel.

In 2021 brengt Loupe hun eerste EP Older uit. Vier liedjes, waaronder Leave Me There, die de band samen heeft geschreven in hun oefenbunker in Amsterdam. Het zijn sfeervolle indierock-songs, die elk op hun eigen manier zijn ontstaan. Toch is er een rode draad op de EP: het contrast tussen de drukte van de stad en de stilte alleen thuis. Op single Leave Me There komt dat misschien nog wel het meest naar voren, vertelt Julia: ‘Het gaat over liggen in het hoge gras terwijl je rust zoekt te midden van een drukke wereld die maar niet stopt met druk zijn. Eigenlijk wens je dat de chaos om je heen eens een pauze neemt, terwijl je er tegelijkertijd ook achter komt dat het juist die chaos is die je op de been houdt.’

Na het succes in 2021 bracht de Amsterdamse indierockband in juli de nieuwe single Better Off uit. Op zaterdag 3 september bezoek je de band gratis op het Grote Kerkplein!