Pakje Kunst en Pakje Kunstenaars

Kaartverkoop start a.s. maandag 7 augustus om 10:00u. 

Pakje Kunst is een landelijk initiatief waarbij regionale kunst op een laagdrempelige manier onder de aandacht wordt gebracht. Uit hergebruikte sigarettenautomaten trek je voor een paar euro unieke kunstwerkjes van regionale kunstenaars.

“Een mooier hergebruik van deze automaten kun je je niet indenken. Een Pakje Kunst koop je als cadeautje voor jezelf óf een ander, als extraatje bij een bos bloemen, als verzamelobject. Een ding is zeker, een Pakje Kunst is altijd uniek!”, laten kunstenaars én regiobeheerders Inge in ’t Hout uit Hattem en Lenneke Saraber uit Zwolle weten.

Kom naar de Blijmarkt, ontmoet een aantal deelnemende kunstenaars van Pakje Kunst Zwolle én trek dan meteen een Pakje Kunst uit de automaat! Onderstaande kunstenaars geven dit weekend demonstraties en workshops.Vrijdag 2 september

Mies Heerma | Landart (16.00 – 19.00 uur)
Mies Heerma komt tijdelijke kunstwerken maken met natuurlijke materialen. Doe lekker mee! Ze leert je om zelf ook landart te maken.

Everdien Post | Tegels beschilderen (16.00 – 19.00 uur)
Een echte porseleinspecialist! Van mokken tot grote vazen, van lampen tot mini schaaltjes, je vindt het allemaal in haar atelier bij Co-Zwolle aan de Esdoornstraat. De schoonheid en verfijndheid van porselein spreken haar erg aan. Op het Stadsfestival is er een aantal producten van Everdien te koop en zal ze demonstraties geven over het schilderen op porseleinen tegeltjes, die later te gebruiken zijn als magneet.

Petra Ferweda | Patronen maken (16.00 – 19.00 uur)
Vanuit haar ontwerpstudio Studio Ferweda, ontwerpt Petra illustraties en dessins voor Paper and Pattern en diverse klanten in Nederland tot Japan. De liefde voor de natuur, folklore en de schoonheid van het alledaagse wordt vertaald in kleurrijke ontwerpen. Op het Stadfestival zijn de producten van Paper and Pattern te koop en demonstreert Petra hoe je nu zelf heel simpel een doodlopend patroon kan ontwerpen.

Zaterdag 3 september

Lenneke Saraber | Drukpers (11.00 – 16.00 uur)

Akha Hulzebos | Leisteen schilderen (11.00 – 17.00 uur)
Op zowel zaterdag en zondag leert Akha Hulzebos je schilderen op leisteen. Kom langs op de Blijmarkt en doe mee aan de workshop!

Els Mondt | (11.00 – 16.00 uur)
Ook Els Mondt is deelneemster van Pakje Kunst! Haar werk gaat over het veen. Ze zal je laten zien dat de inhoud van je keukenkastje ook heel geschikt is om er koper mee te kleuren.

Zondag 4 september

Erica Hadjidakis | Kleiportret (13.30 – 17.00 uur)
Erica Hadjidakis is een autodidact kunstenaar. Zij heeft altijd met mensen gewerkt. Daardoor heeft ze een voorliefde om figuratieve beelden te maken. Sinds zij de wereld van het beeldhouwen heeft ontdekt is er werkelijk een nieuw leven voor haar aangebroken. Zij werkt sinds 2012 met klei en maakt het liefst portretten.

Akha Hulzebos | Leisteen schilderen (11.00 – 17.00 uur)
Op zowel zaterdag en zondag leert Akha Hulzebos je schilderen op leisteen. Kom langs op de Blijmarkt en doe mee aan de workshop!