Zwolse Nieuwe (Wietse Klok, Mette Bunskoek + Lotte Visser)

Kaartverkoop start a.s. maandag 7 augustus om 10:00u. 

’s Avonds brood, 22.00 uur slapen

Mette Bunskoek is een eigenzinnige nieuwe maker die op innovatieve wijze haar publiek meeneemt op een ontdekkingstocht naar de verhalen die ons maken tot wie we zijn. Ze neemt u graag mee in een van haar ontdekkingstochten.

Mette is namelijk gefascineerd door oude mannetjes die alleen zijn maar niet eenzaam. Ze duikt als een artistieke wetenschapper in de wereld van deze mannetjes. Ze geeft deze fascinatie vorm door middel van audioverhalen en theater.

Tijdens het Stadsfestival bent u getuige van haar onderzoek naar de combinatie tussen die twee vormen.

Mette volgde het afgelopen jaar onder de vleugels van Theater Nora de nieuwe makersregeling van de provincie Overijssel.

Stadsfestival-route1

Alles voor de Winst

“Als je genoegen neemt met ‘een beetje winst’ dan neem je het risico van verlies; en verlies is het begin van het einde. Cash je met de winnaars of ben je een verliezer?”

In Alles voor de Winst worden mooie verhalen afgewisseld met slimme liedjes tot een luchtige kleinkunstvoorstelling met een scherp randje. Theatermakers Wietse Klok en Ewout Ganzevoort speculeren over onze afhankelijkheid van euro’s, beurskoersen en ‘de economie’. Hoeveel zou het kosten om zonder geld te leven? Wat is de prijs van een hoger salaris? En wat is geld eigenlijk waard?

Bezoekers: “Knap gespeeld, donders vette liedjes, goeie grappen en andere diepe lagen!”

stadsfestival-alles-voor-de-winst

ZAND

Een muzikale, korte voorstelling over de zoektocht naar het gevoel van thuis zijn.

Lotte Visser werd ooit in het zand van Terschelling geboren en groef zich er langzaam uit vandaan. Nu zoekt ze een gevoel van ‘thuis’ zijn aan de vaste wal en probeert te aarden op een nieuwe plek. Want aarde(n) is nu eenmaal niet hetzelfde als zand… En zand schud je makkelijk uit je haren, maar nooit echt uit je ziel. Lotte ontmoet u graag in het midden van haar zoektocht en aan de rand van het zand. Want op de rand tussen aarde en zand liggen vast gouden korrels…

Een eerlijk en licht melancholisch verhaal over een gevoel van ontheemding versus thuis komen. Want wat maakt een thuis een thuis? En zijn we daar niet allemaal naar op zoek?

Lotte volgde het afgelopen jaar onder de vleugels van Theater Gnaffel de nieuwe makersregeling van de provincie Overijssel.


Duur route 60 min

Stadsfestival-Zand-LotteVisser