Theaterroute De Werkplaats

Kaartverkoop start a.s. maandag 7 augustus om 10:00u. 

Tijdens Theaterroute De Werkplaats maak je kennis met Tijmen Dokter, Yaël Korse en Merel Kappenburg, een stel jonge makers die op residentie zijn geweest. Op vrijdag en zaterdag spelen Tijmen en Yaël tijdens de route. Wanneer je Theaterroute De Werkplaats op zondag komt afleggen tref je Tijmen en Merel.

Tijmen Dokter


Laat Tijmen vertellen over de Tweede Wereldoorlog en het is alsof je zelf aan het front staat. In razend tempo en met ontwapenende humor springt hij van het podium naar het slagveld, van 1944 naar nu en van de oorlog naar de vrede en weer terug.

Maar nu het weer oorlog is in Europa, kijkt hij anders naar het verleden. In COMMANDO worstelt Tijmen met de vraag of hij het zelf zou kunnen: vechten voor de vrede.

Yaël Korse


“Ik wist altijd precies wat ik ging doen als het gebeurde. Maar toen het gebeurde deed ik niets.“

Yaël Korse is 22 jaar, woont in Zwolle en is sinds 2019 zzp’er binnen de theaterwereld. Na een traumatische gebeurtenis wil Yaël onderzoeken hoe je een persoonlijk verhaal en taboe om kan zetten in een voorstelling. Vijf dagen lang werkt deze maker ideeën uit die tot een voorstelling kunnen leiden. In deze soloperformance nodigt ze u uit om te leren praten met slachtoffers en worden humor en harde grappen niet geschuwd! Op naar een voorstelling over eerst heel hard vallen en daarna opnieuw leren lopen in een wereld die je even niet meer herkent.

Merel Kappenburg


Vanuit een week lang experimenteren bij De Werkplaats van Zwolse theaters naar staan op het Zwolse Stadsfestival. Van onderzoek naar een ‘echte’ voorstelling. Een voorstelling waar gezocht wordt naar ‘moderne’ musical. Zelfgeschreven teksten, liedjes en dans en dit in het teken van Zweden. Het land waar Merel geboren is. Tot hoe ver ga je om bij ergens bij te horen? Hoe ver ga je jezelf voorbij?

Kom kijken en aan het einde ben je verzekerd van een overdosis liefde, schaamte en een lach, verpakt in het mooie Zweden.

Ps. Deze voorstelling is niet in samenwerking met een reisbureau. Maar we kunnen niet uitsluiten dat je na het zien van de voorstelling kriebels krijgt voor Zweden. Of toch niet?