Theaterroute NESTmakers

Kaartverkoop start a.s. maandag 7 augustus om 10:00u. 

Ontdek Theaterroute NESTmakers en bezoek voorstellingen van makers Lieke en Anne van der Vegt en Vera Bon op unieke locaties in de binnenstad van Zwolle.

Let op! Op vrijdag 2 september loop je een verkorte route en bezoek je alleen de voorstelling van Lieke en Anne van der Vegt.

Lieke en Anne van der Vegt | HIER KUN JE NIET OMHEEN HiER KUN JE NIET OMHEEN is een installatie-voorstelling. Een beleving waar je als toeschouwer niet omheen kunt!

In HIER KUN JE NIET OMHEEN toveren de zussen/performers Anne en Lieke van der Vegt een winkelstraat om tot muziekstuk. Met een compositie die wordt bepaald door de bewegingen van voorbijgangers, creëren ze een beleving die balanceert tussen ervaringstheater, muziek en beeldende kunst.

Waar lopen we als voorbijganger eigenlijk aan voorbij? Wat blijft onzichtbaar? Welke gedachten gaan er om in de hoofden van voorbijgangers? En kunnen we deze gedachten, letterlijk, een stem geven? HIER KUN JE NIET OMHEEN toont een andere versie van de stad met al haar drukte, schoonheid en verborgenheden. 


Credits
Concept en spel: Anne en Lieke van der Vegt
Artistieke begeleiding: Bart van de Woestijne
Posterbeeld: Qiqi van Boheemen


HIER KUN JE NIET OMHEEN wordt geproduceerd door Zwolse theaters in coproductie met VIA ZUID Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door Janivo Stichting, Stichting Hervormd Weeshuis, Olland Buisman Stichting, Stichting Abracadabra en Muller Bedrijfs Onroerend Goed.

Vera Bon | Zweven

De EP Zweven is in aantocht. Terwijl producer Timon Massop en zangeres Vera Bon de laatste hand leggen aan de EP kan je tijdens Stadsfestival Zwolle vast genieten van kapotte synths, huilende theremins en poëtische woordkunst op een stevige beat.

Over Zweven: met een ontembare nieuwsgierigheid duikt Vera zonder aarzelen af naar de diepte. Met haar heldere stem en filosofische blik, schijnt ze licht op de schaduwplekken in haar zelf en de wereld om ons heen. Waar eindig ik en begint de ander? Hoe geef je je over? Een zoektocht naar authenticiteit die de rauwe randjes van ons tijdelijk bestaan verkent. In Zweven combineert Vera haar liefde voor gesproken woord en muziek. Ze zingt over verboden verlangens, vergeten gedachtes en zoomt vanuit de wolken in en uit op ogenschijnlijke kleine taferelen die raken aan grote thema’s als angst en liefde. Vera stond afgelopen jaar o.a. op Bevrijdingsfestival Overijssel, Booster en Oerol.

Zang/synth: Vera Bon
muzikale producties: Timon Massop licht ontwerp: Freek Ros


Met dank aan: Gemeente Deventer, Brut, Werkplaats Zwolse Theaters

Duur: 90 minuten (60 minuten op vrijdag)