Togo All Stars

Kaartverkoop start a.s. maandag 7 augustus om 10:00u. 

Probeer je in te beelden hoe de muziek uit de omgeving van het West-Afrikaanse Lomé klinkt. Deze invloeden borrelen op in de muziek van een van Lomé’s meest toonaangevende bands: Togo All Stars. De groep brengt daarbij nog een hoogst origineel eigen element naar voren: de Togolese sound die is geworteld in voodoo-ritmes en afrofunk.

Goed, laten we zeggen dat je loopt door de kronkelende straatjes in Lomé, omringd door muziekklanken en voodoo-cultuur. Je hebt behoefte aan pauze en loopt richting het strand waar de moderne wereld van ‘Africa rising’ je toelacht. Je drinkt een koud biertje onder een palmboom en beseft dat Togo zowel diepe traditie als moderniteit belichaamt. Dat is in een notendop de sound van de All Stars.

De band combineert het beste van twee generaties aan muzikanten. Zanger Aguey Cudjoe was een afropunk-innovator in Accra in de jaren zeventig – een periode waar in West-Afrikaanse muziek in het creatieve hoogtij verkeerde – en raakte verslingerd aan Amerikaanse jazz en soul. Naast hem staat Awumakuga Otu Rodrigue, momenteel de meest talentvolle zanger uit Lomé. Zijn missie is om de Afrobeat-erfenis van zijn idool Fela Kuti voort te zetten. Drummer Agbozo leerde van namen als de Malinese muzikant Cheikh Tidiane Seck en saxofonist Elga Branco.

De zwaar-ritmische clash van soepele gitaren en diepe blazers vormen het fundament van de All Stars. Door de jaren heeft de band een spectaculaire live-reputatie hoog weten te houden. Met shows op festivals als North Sea Jazz en Down The Rabbit Hole en in zalen als Paradiso worden ze met groot enthousiasme ontvangen.