Vera Bon – Jonge Honden

Kaartverkoop start a.s. maandag 7 augustus om 10:00u. 

Vera Bon maakt en speelt Nederlandstalige, poëtische pop. Na haar afstuderen aan de opleiding muziektheater (ArtEZ conservatorium, 2018) ontving de Deventerse zangeres en liedschrijfster in 2019 de Burger Beurs. Mede dankzij dit ontwikkelingstraject van poppodium Het Burgerweeshuis verscheen in datzelfde jaar de live EP ”huilen” waarmee ze op verschillende podia door het land stond.

De nieuwe liedjes die Vera Bon in 2020 schreef, vroegen om een nieuwe sound. De piano werd ingeruild voor een synthesizer en in minimalistische arrangementen ging ze opzoek naar meer ruimte voor stem en tekst. Sinds 2021 werkt ze onder de vleugels van de Zwolse Theaters verder aan nieuwe muziek en teksten en verkend ze het raakvlak tussen muziek en theater.

3voor12 over de nieuwe bezetting tijdens try-out concert SPEELDRANG in het Burgerweeshuis: ”Vera Bon werkte de afgelopen tijd aan een nieuwe, meer elektronische sound die ze op die dag voor het eerst aan het publiek liet horen. De grote band die ze normaalgesproken meenam maakte plaats voor de twee multi- instrumentalisten Pascal Schouten en Francesco Taranto. Haar geluid was vernieuwend, spannend en maakte nieuwsgierig naar meer. ”


Duur 40 min