Zwolle, dynamische Hanzestad

Bruisende binnenstad, waar we het leven vieren!

De gezellige middeleeuwse straten worden bevolkt door vrolijke studenten, inventieve ondernemers, frisse vrijdenkers en creatieve aanpakkers. Zwolle kenmerkt zich door een bruisende binnenstad, excellent onderwijs en is economische Top-Regio van Nederland.

In Zwolle voel je je snel welkom! Een moderne stad waar je ook nog lekker kunt ronddwalen in de boeiende en rijke geschiedenis. In ons historische centrum met de oude grachten vind je nog veel plekken van grote betekenis. De Hanze pakhuizen en statige gevelpanden tonen de oorsprong van onze welvaart. Beleef hier de sfeer uit de tijd van Thorbecke en ontdek waarom Zwolle een inspiratiebron was, en is, voor grote denkers.

Na al die historische ontdekkingen nodigen de vele terrassen, restaurants en cafés je uit voor nieuwe sensaties. Prikkel je smaakpapillen met de beroemde Haute Cuisine van de Librije of laat je verrassen door de vele andere chef-koks uit onze stad. Slenter op onze eeuwenoude pleinen en ontdek kleine intieme barretjes, moderne pop-up restaurants, biologische lunchrooms en supergezonde juice-bars.

Flanerend door hartje centrum kom je als vanzelf bij twee van de meest opvallende verschijningen van Zwolle. Zwolle is het trotse thuis van Museum de Fundatie en boekhandel Waanders in de Broeren. Dompel je onder in spraakmakende tentoonstellingen en in de wondere boekenwereld. Vanuit het opvallende raam in de Fundatie heb je aan één blik genoeg: de Zwolse binnenstad ligt aan je voeten.

Maak je bezoek aan het festival compleet en ontdek de parels van Zwolle:

Waanders In de Broeren | Achter de Broeren 1-3 | 8011 VA Zwolle | 038 421 5392
De Fundatie | Blijmarkt 20 | 8011 NE Zwolle