Kaartverkoop gestart!

14/07/2023

Zojuist is de kaartverkoop voor de voorstellingen van het Stadsfestival van start gegaan. Op 2, 3 en 6 september keert het festival terug naar de Zwolse binnenstad! Kijk hier voor het complete programma

Het Stadsfestival vormt dit jaar het decor voor de feestelijke opening van de Hanze8daagse. Ruim een week, van zaterdag 2 t/m zaterdag 9 september, staat de stad Zwolle met een uiteenlopend cultureel programma in het teken van het gedachtengoed van de Hanze.

Deze verbinding met de regio komt tot uiting in De Bremer Stadsmuzikanten, de eerste eigen productie van het festival. In samenwerking met Makershuis Vaktor bundelt een team van Zwolse creatievelingen deze zomer hun krachten. Op 2 en 3 september spelen zij een eigen, moderne en unieke vertolking van het klassieke sprookje van de gebroeders Grimm, exclusief te zien op het Stadsfestival. Met o.a. Rico als hond en de zussen Anne en Lieke van der Vegt als ezels. Hét 6+ familiespektakel midden op het Grote Kerkplein van Zwolle.

Het Grote Kerkplein is, net als voorgaande jaren, het kloppend hart van het Stadsfestival. Bezoekers kunnen hier genieten van danstheater en luisteren naar concerten van Kraak & Smaak en Broken Brass (gratis toegankelijk). Daarnaast vormt het plein het startpunt van verschillende theatrale routes. Op locatie in Schouwburg Odeon kunnen bezoekers voorstellingen bijwonen van o.a. Martijn Koning, Magic Tom & Yuri, Katinka Polderman en Steven Kazàn. Daarnaast is het op zowel zaterdag- als zondagavond mogelijk een buitenfilm te bezoeken.

Woensdag 6 september staat met de Hanze Familiedag volledig in het teken van de jongste festivalbezoeker. Een gevarieerd familieprogramma met workshops en voorstellingen biedt kinderen een ruimte om te kunnen spelen, dansen, luisteren, zingen vertellen en leren. De dag wordt afgesloten met gratis concerten van The Cool Quest, Julia Sabaté en ZWARTEWATER.