Stadsfestival is onderdeel van de Hanze 8-daagse

01/08/2023

Het Stadsfestival is onderdeel van de Hanze 8-daagse. Acht dagen lang staat Zwolle bol van de culturele activiteiten in én rondom de binnenstad. Theater, zang, dans, muziek, verhalen, kunst en historie geven vorm aan Zwolle als Hanzestad! Van 2 september tot en met 9 september staat de stad ruim een week lang in het teken van het gedachtengoed van de Hanze.

Het Stadsfestival vormt op 2 en 3 september het decor voor de feestelijke opening van de Hanze 8-daagse. Het gedachtengoed van de Hanze en de verbinding met de regio worden daarom éxtra goed vertegenwoordigd in het programma. Speciaal voor de opening van de Hanze 8-daagse presenteert het Stadsfestival: De Bremer Stadsmuzikanten! Nooit eerder maakte het Stadsfestival op deze schaal een eigen voorstelling. In samenwerking met Makershuis VAKTOR bundelt een team van Zwolse acteurs, dansers en muzikanten hun krachten voor deze unieke stadsproductie. Bekijk deze pagina voor meer informatie en kaartverkoop.

De Bremer Stadsmuzikanten ademt Hanze. Een voorstelling die gaat over vier dieren, verstoten, omdat ze anders zijn. Ondanks de onderlinge verschillen weten ze samen te werken om het gemeenschappelijke doel te bereiken: het vinden van geluk in een Hanzestad. Een thema dat de voorstelling verbindt met het Hanzejaar, dat met alle projecten de connectie tussen mensen benadrukt. Want Zwolle is de Hanzestad die met hart en ziel staat voor medemenselijkheid, vrijgevigheid en vertrouwen.

Woensdag 6 september: Hanze Familiedag
Op woensdag 6 september opent het Stadsfestival het Hanze Familieplein. Een gevarieerd programma met workshops en voorstellingen biedt kinderen een ruimte om te kunnen spelen, dansen, luisteren, zingen, vertellen en leren. Het Grote Kerkplein, in de binnenstad van Zwolle, wordt van 10.00 tot 17.00 uur omgetoverd tot hét familieplein met activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. En het mooiste van alles? Het volledige programma is gratis te bezoeken! 

Op de Hanze Familiedag brengt verhalenvertelster NinaDis de vele sprookjes uit de tijd van de Hanze weer tot leven en keert Theatergroep Nooitgedacht juist terug naar de tijd van de Hanze met de voorstelling Maud & Robin. Genoeg geleerd over de Hanze? Dan kunnen kinderen hun energie en creativiteit uiten tijdens de vele workshops waarin eigen kunstwerken worden gebouwd, schilderijen worden gefietst (ja, echt!) en vooral veel plezier wordt gemaakt.  

De Hanze 8-daagse wordt vertegenwoordigd door twaalf evenementen in en rondom de binnenstad van Zwolle: Sense of Place, Stadsfestival, Het Stadsgesprek, Monumentenwinkel, De Nedersaksen LIVE, Historische Havendagen, Hanzesymposium, (Landelijke opening) Open Monumentendag, Scania Freestyle Masters, De Buitenpianist, Timmer een Hanzeschip! en Kattegat Festival. Bekijk het volledige programma hier.