Pie in the Sky

Zondag 8 september | Hemminkzaal, Schouwburg Odeon

Kaarten en beschikbaarheid

Drie oersterke acrobaten zoeken de grenzen op van wapperende en met lucht volstromende objecten. Deze groeiende omgeving is de speelruimte van een muzikant, die aanvullende kracht in het schouwspel blaast met ventilatoren, luchtbuizen en ventielen.

Op zoek naar nieuwe verhoudingen tussen mens, materiaal en muziek, worden de spelers telkens weer uitgedaagd de meest inventieve oplossingen te verzinnen en zo de zwaartekracht te tarten. Weten de acrobaten zich een weg te banen door deze bijzondere wereld, of blijkt dat te mooi om waar te zijn? Aan hun halsbrekende toeren en het muzikale offensief zal het zeker niet liggen.

Pie in the Sky is een indrukwekkend acrobatisch beeldverhaal vol adembenemende trucs waarin het draait om veerkracht en vertrouwen; vertrouwen in jezelf, vertrouwen in elkaar en vertrouwen in je omgeving die geen moment hetzelfde is.

Boost Producties is één van de belangrijkste verkenners op het gebied van het nieuwe circus in Nederland. In alle voorstellingen zijn het fysieke lef, het onderlinge vertrouwen en het ontdekken van grenzen in de mens en de omgeving terug te vinden. Boost Producties kenmerkt zich door een versmelting van toneelbeeld, acrobatiek en theater en voegt hiermee een nieuwe term aan het podiumkunstenbestel toe: BAT: Beeldend Acrobatisch Theater. Na de eigentijdse voorstellingen als Redonda, Man met Hoed en Vita is Boost Producties dit seizoen met Pie in de Sky tijdens de zomerfestivals en in de theaters door heel Nederland te zien.

Credits
Regie: Lennie Visser
Bewegingsadvies: Hans Tuerlings
Toneelbeeld ontwerp: Jelle Engel
Toneelbeeld uitvoering: Erik van Dongen
Muziekcompositie: Jonathan Bonny
Muziek uitvoering: Reggy van Bakel
Acrobaten: Marieke Thijssen, David Mupanda, Wilko Schütz
Lichttechniek: Maarten Verheggen
Geluidstechniek: Marc Alberto
Grafisch ontwerp: De Nieuwe Collectie
Fotografie: Roos de Bolster
Producent: Boost Producties
Coproducent: De Cultuurwerf Vlissingen
Impresariaat NL: Alles voor de Kunsten
Impresariaat BE: XL & Lapinne
Met dank aan: Karlijn Broekhuizen, Corien Baart, Erik Rolf, Waldo van den Elskamp, Thamar Karst