Silas Neumann & Sjef Mols - -heem

6, 7 & 8 september | Blijmarkt

Kaarten en beschikbaarheid

Midden op het festivalterrein staat een herinnering aan ons kind-zijn: de boomhut. De plek waar wij ons thuis voelden en waar het leven overzichtelijk leek.

Deze boomhut biedt ruimte voor slechts één bezoeker. De bezoeker trekt zich terug, bekijkt het festival vanuit een onbekende kant en luistert. Luistert naar een archief aan herinneringen en associaties. Een archief dat tijdens het festival dankzij de bezoeker groeit. Een archief dat door de bezoeker een tijdelijke thuisplek wordt.

In de installatie -heem onderzoeken makers Silas Neumann en Sjef Mols samen met de festivalbezoeker hoe het intieme gevoel van thuis-zijn beleefd kan worden te midden van een festival. Toegang gratis in ruil voor uw herinnering.

Silas Neumann maakt theater en heeft tijdens zijn Master Theatre Practice onderzoek gedaan naar het begrip Heimat/sense of belonging/thuis. Dit onderzoek heeft hij gekoppeld aan artistieke uitingen zoals audiotouren, installaties en lecture performances. Deze installatie staat in het verlengde van zijn onderzoek.

Sjef Mols heeft gestudeerd aan de opleidingen interieurarchitectuur en docent beeldende kunst aan ArtEZ . Hij heeft als ontwerper en maker ervaring met het bouwen van installaties en interieurtoepassingen voor festivals, kunstprojecten en commerciële bedrijven. O.a. voor Piet Hein Eek, Eindhovens Dagblad, CIBAP en Beeldbuis Filmfestival.

Mede mogelijk gemaakt door
Artpitchsticker 1