Zaterdagavond Spektakel | Mobile Homme

Transe Express Company

Wie herinnert zich niet hoe je als kind gefascineerd naar een boxmobiel boven je hoofd lag te kijken? Stel je daar nu eens de overtreffende trap bij voor: figuren van vlees en bloed die aan een hijskraan hangen. Op zaterdag 1 september komt de voorstelling Mobile Homme van het Franse gezelschap Transe Express Company naar Zwolle voor een spetterend spektakel!

Dit jaar wordt het zaterdagavond spektakel in een heel ander jasje gestoken. Geen traditioneel concert, maar een spetterende luchttheatervoorstelling. In de voorstelling Mobile Home vormen drummers en acrobaten een kleurrijke parade op het festivalterrein. Waarna zij met een hijskraan de lucht in gaan en daar, boven het publiek, een betoverend schouwspel met adembenemende muziek creëren.

Transe Express Company (Frankrijk) werd in 1982 opgericht door Brigitte Burdin, danseres en choreografe, en beeldhouwer Gilles Rhode. Daaraan voorafgaand trokken ze meerdere jaren met andere groepen mee en deden onder andere ervaring op met circusacts. Transe Express Company heeft onder meer opgetreden tijdens de opening van de Olympische spelen, het Sydney Festival en de wereldkampioenschappen skiën, in meer dan vijftig landen en op vijf continenten.

Zaterdagavond Spektakel: zaterdag 1 september, aanvang: 20:30 uur

Het zaterdagavondconcert is gratis toegankelijk, als aftrap van een nieuw cultureel seizoen.

Fotograaf: Hervé Petitbon