Vrijwilliger

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september vindt de negende editie van het Stadsfestival plaats. Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol theater, muziek, dans en kunst dat zich afspeelt in de binnenstad van Zwolle.

Meewerken aan het Stadsfestival doe je omdat: Je een heleboel nieuwe mensen leert kennen en een unieke kans krijgt om achter de schermen te kijken van een bijzonder festival! Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

We zoeken vrijwilligers voor:

Kun jij niet kiezen en vind jij het leuk om je voor verschillende onderdelen aan te melden? Dat kan zeker! Geef dit dan aan bij het opmerkingenveld. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Kassa en Informatiepunt

Periode: vrijdag 3 t/m zondag 5 september

Sta jij niet gauw met je mond vol tanden? En ben je gek op theater en muziek? Voor het Stadsfestival zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die het hart van het festival willen zijn. Je bemant het algemene meldpunt voor het publiek op het Festivalhart. Naast de verkoop van de entreebewijzen geef je bezoekers informatie over het festival en kun je enthousiast vertellen over het programma. De twee voornaamste taken bij deze functie zijn:

  • Informatiepunt bemannen/bedienen op het Festivalhart
  • Kaartverkoop op locatie

Je bent het ‘’gezicht’’ van het festival: Je staat open voor vragen van bezoekers en bent behulpzaam. Je staat iedereen netjes en vriendelijk te woord.

Publieksbegeleider

Periode: vrijdag 3 t/m zondag 5 september

Wijs jij onze bezoekers de weg? Als publieksbegeleider heb je een leuke en afwisselende functie waarbij je zowel contact hebt met het publiek als met artiesten. Je controleert de kaartjes voor de voorstellingen en wijst bezoekers hun plek. Je biedt service aan de bezoekers en beantwoordt vragen die bezoekers kunnen hebben. Ook zullen er een aantal publieksbegeleiders ingezet worden op de looproutes. Hierbij ga je in de meeste gevallen mee met een groep die een kaartje voor een looproute heeft gekocht. Je kent de route en weet wat er onderweg gaat gebeuren.

Je bent behulpzaam en staat mensen netjes te woord. Je hebt een goed overzicht van de activiteiten en voorstellingen.

Logistiek

Periode: maandag 30 augustus t/m dinsdag 7 september

Houd jij van aanpakken en help je mee om het Stadfestival vorm te geven? Kom dan ons logistieke team versterken! Tijdens de opbouw van de verschillende locaties in de binnenstad kunnen we al mensen gebruiken om mee te helpen. Deze werkzaamheden zijn erg variërend, van bouwhekkenplaatsen tot borden neerzetten en podia opbouwen. Op de dagen van het festival zijn er runners nodig om van alles naar diverse locaties te brengen. Ook na het festival hebben we mensen nodig die helpen met het afbouwen en opruimen van de locaties. Logistieke teams zijn nodig van 30 augustus tot 7 september 2021.

Je bent enthousiast en gemotiveerd. Je vindt het niet erg om hard te werken en vieze handen te krijgen. Je bent fysiek en lichamelijk sterk.

Horeca

Periode: vrijdag 3 t/m zondag 5 september

In de horeca is het gezellig werken. Als barvrijwilliger ben je voor de bezoekers hét gezicht van het festival en heb je veel contact met de bezoekers. Maar het is ook hard werken. Dit uiteraard in een hele gezellige omgeving. WerKzaamheden als barvrijwilliger: bier tappen & fris uitschenken, bestellingen aannemen, munten aannemen en drank uitgeven en natuurlijk aan het einde van de dag weer de bar schoonmaken en opruimen.

Het is een pre als je al ervaring hebt in de horeca, maar dit is geen vereiste. Ben je enthousiast, gek op muziek en klantgericht? Dan zijn wij op zoek naar jou! Minimale leeftijd is 18 jaar.

Decor

Periode: maandag 30 augustus t/m dinsdag 7 september

Heb jij oog voor detail? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het decorteam zorgt ervoor dat qua opbouw de puntjes op de i worden gezet. Je houdt je voornamelijk bezig om de verschillende pleinen de decoreren, decorstukken te schilderen en leuke bordjes te maken en dit alles met een gezellig team om je heen. Waar het logistieke team veelal de grote dingen opbouwt, zorgt het decorteam voor de aankleding en ‘the final touch’.

Het leuk vinden om creatief bezig te zijn en je kunt om gaan met verfroller en kwast.